torsdag 24 november 2016

From Hell

Den här filmen är fascinerande därför att den grundar sig på en av de historier om Jack The Ripper som har florerat genom tiderna, en historia som söker sig enda upp i Det Brittiska kungahuset. Detta är också den historia kring Jack the Ripper som verkar mest trolig och troligtvis är den sanna historien om denne bestialiske mördare och hans sanna identitet.
Karaktärerna i filmen har funnits i verkligheten och bilderna på de mördade, prostituerade kvinnorna finns på Wikipedia.

I filmen ser vi bland annat Johnny Depp och Heather Graham i några av de ledande rollerna.

Som lite kuriosa kan jag berätta att det påstås Jack the Ripper utförde sina bestialiska mord vid fullmåne. Om det var planerat som nån slags ockult ritual eller bara helt enkelt ett utslag av vanlig mångalenskap får jag låta vara osagt men att vissa lider av en abnorm känslighet för månens påverkan förstår man genom att ordet för Måne är Luna på latin och det Engelska Lunatic betyder i dess djupaste betydelse ungefär - Mån vansinne. Att tro att vi människor som består till 75% av vatten skulle vara opåverkad av månens fluktuationer är en annan typ av vansinne - storhetsvansinne - när stora havsmassor påverkas till ebb och flod. Lite kuriosa som sagt.

From Hell - en mycket bra film och än mer fascinerande om man utgår från att detta ÄR den sanna historien om Jack The Ripper, hans offer och de bakomliggande orsakerna till några av tidernas vidrigaste brott.

Deborah Englund

Digital Nomad Marketing 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar